Home São Paulo Rio Grande da Serra Otkrivamo: Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori 92putovanja

Otkrivamo: Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori 92putovanja

0

Otkrivamo: Ovo su najlepše plaže u Crnoj Gori 92putovanja

Svaka od njih ima svoj jedinstveni šarm i atmosferu, a na njima se nalaze barovi, ali i osamljena mesta za opuštanje i sunčanje. Plaža Jaz je poznata po tome što se na njoj održavaju međunarodni muzički festivali, koji privlače ljubitelje muzike iz celog https://taxi-travel.me/ sveta. Nudi jedinstven spoj prirodne lepote i zabave, zadovoljavajući različite ukuse. Kada putujete sa decom, neće vam biti neophodno da nosite golemu “putnu apoteku”, jer su urbanizovana mesta uglavnom dobro opskrbljena lekovima i medikamentima.

https://podgorica.taxi/

Dugačka svega stotinak metara, prekrivena je peskom i šljunkom, a smeštena je između dve kamene litice. Perazića Do je idealno mesto za opuštanje i uživanje u svežem vazduhu, kristalnoj vodi, prelepom pejzažu i tišini. Iako se plaža nalazi na oko 12 kilometara udaljenosti od Petrovca ka Baru, pravi je podvig stići do nje, a još veći vratiti se. Ali, onda kada prođete sve prepreke i ugledate tirkizno plavo more i sitan pesak kojim je ova plaža prekrivena, biće vam jasno da se vaš trud isplatio. Plaža Drobni pijesak je zvanični nosilac Plave zastavice za prošlu godinu, te se pretpostavlja da će to odličje poneti i ove godine.

CRVENA PLAŽA

Toliko je intimna i romantična, da se ovde organizuju i romantična venčanja. U pitanju je bela, šljunkovita plaža iza koje se nalazi niz neformalnih barova i restorana u malom selu Žanjić. Zbog obale za koju je karakterističan veliki šljunak iz morskog dna prepunog kamenčića i morskih ježeva, nije najzahvalnija za hodanje i ulazak u vodu ukoliko ste bosi. Ali zato ima da ponudi savršeno bistru, azurnu vodu i prelep pogled na planine. Ne nosi slučjano epitet „predsednička“ – nekada je bila omiljeno Titovo letovalište.

peščane plaže u crnoj gori

Ipak, prilaz ovoj plaži sa kopna je izuzetno nezgodan, te čak i u jeku sezone na njoj nije velika gužva. S druge strane, do ove plaže se lakše dolazi morem, a iz Petrovca se često organizuju izleti i vožnje brodićem. Oblatno je uvala koja se nalazi u blizini naselja Radovići, duga 1200m, sa peskovitom plažom i još jednom manjom stenovitom.

Plaže

Utopljena u evropsku istoriju i dom najbolje čuvanih tajni prirode, Crna Gora je isto toliko destinacija iz snova za ljubitelje kulture kao i za ovisnike o avanturama. Jeste da je onako zabita, na kraju posle Ulcinja, ali na tih 13 km svako ce naci mesto za sebe.. Ja drzim vec mesecima sliku pogled sa velike plaze na desktopu, tako sam fascinirana njome.. Hiljade turista se svake godine suočava sa strahom da ih neko ne odžepari dok su u inostranstvu. „U Carevića potoku more ima najlepšu boju, drugačiju nego i u jednom drugom delu Jadrana“, rekao je jedan lokalni ribar.

peščane plaže u crnoj gori

Kako je plaža vrlo popularna, u jeku sezone su uglavnom velike gužve. Nedaleko od Budve nalazi se još jedna crnogorska plaža označena plavom zastavom, kao znak visokih standarda, vrhunske čistoće i odličnog kvaliteta vode. Dva dela (peščana i fina šljunkovita plaža), povezana su prolazom kroz pećinu, u čijem istraživanju mogu uživati svi oni koji su avanturističkog duha. Ova mala peščana plaža je podjednako popularna destinacija kako među turistima, tako i među lokalnim stanovništvom. U nastavku teksta predstavljamo vam najpoznatije i najlepše plaže u Crnoj Gori, stvorene za savršeno letovanje i nezaboravan odmor. Među njima zasigurno ima onih koje su i među najlepšima u Evropi.

Najlepše plaže na crnogorskom primorju koje bi trebalo da posetite ovog leta

Urbana je, ima dosta sadržaja i pravi je odabir za one koji žele da imaju sve na jednom mestu na plaži. Kraljevska plaža ima puno restorana u kojima možete probati razne specijalitete i vrhunska vina, kao i da uživate u živoj muzici tokom večeri. Na oko 500 metara od Petrovca, sakrivena iza čempresa i borovine, nalazi se prelepa peščana plaža Lučice, smeštena u maloj uvali. Zbog https://podgorica.taxi/ svoje mirne atmosfere i prirodnog rajskog okruženja, prekrasni Plavi horizonti, u obliku polumeseca, omiljena su porodična plaža. Omeđena borovom šumom, ova prelepa peščana plaža ponudiće vam čistu, mirnu i plitku vodu, zbog čega je izuzetno bezbedna za decu. Smeštena u zalivu ispod manastira Režovići, ova skrivena plaža može da parira nekim od najpoznatijih svetskih plaža.

KAKO NOVOSAĐANI BIRAJU DESTINACIJU ZA LETOVANJE? – nsuzivo.rs

KAKO NOVOSAĐANI BIRAJU DESTINACIJU ZA LETOVANJE?.

Posted: Sun, 09 Apr 2023 07:00:00 GMT [source]

Ovu izvanrednu plažnu destinaciju formira delta reke Bojane, kombinujući lepotu rečne i morske vode. Ada Bojana je poznata po svojim uzbudljivim vodenim sportovima, ali i po mogućnosti da jašete konje uz obalu mora. Kristalno čiste vode okružene liticama koje oduzimaju dah i bujnom vegetacijom, stvaraju osećaj raja koji će vas ostaviti zadivljenim. Prošetajte stazama ostrva, istražite njegove šarmantne stenovite obale ili jednostavno uživajte u suncu i spokoju ovog primorskog utočišta.

Veliki pjesak – Dobre vode

Budva je, po mišljenju mnogih turista, najpopularnije letovalište u Crnoj Gori. Na samo nekoliko kilometara Mogrena (koji predstavlja biser budvanske rivijere), prema Boki kotorskoj, nalazi se jedna od tri najduže plaže u Crnoj Gori. U pitanju je atraktivna budvanska plaža Jaz, savršena destinacija za odmor i opuštanje, ali i kvalitetnu peščane plaže u crnoj gori zabavu. Čista, šljunkovita plaža zahvaljujući svojoj bogatoj turističkoj ponudi, ima za svakoga po nešto, zavisno od starosnih grupa i interesovanja. Od nudista do porodica sa decom – na ovoj plaži će apsolutno svako naći svoj kutak. Živopisna mediteranska vegetacija i jedinstvena svetloplava boja mora čine Jaz plažom iz snova.

  • Iz tog razloga  Drobni pijesak otvara i listu naših preporuka za najlepše plaže u Crnoj Gori.
  • Kristalno čisto more je idealno za fanove ronjenja i ljubitelje istraživanja zanimljivog podvodnog sveta.
  • Oblatno je uvala koja se nalazi u blizini naselja Radovići, duga 1200 m, sa peskovitom plažom i još jednom manjom stenovitom.
  • Ja drzim vec mesecima sliku pogled sa velike plaze na desktopu, tako sam fascinirana njome..
  • Plaža se nalazi nedaleko od Tivta, tačnije kada se krene putem ka Plavim horizontima i Oblatnom.
  • Plaža Žanjice nalazi se u uvali Mirište, nedaleko od atraktivnog letovališta Herceg Novog.

source
Com informações da Prefeitura de Rio Grande da Serra

NO COMMENTS

Deixe uma resposta

Sair da versão mobile